Aanbouw - verbouw

Tuinkamer
Er zijn 7 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Tuinkamer
Omschrijving

Onze opdracht luidde: "Creëer een tuinkamer die een mooie verbinding maakt met buiten en waarbij de gebruikte materialen onderhoudsarm zijn." Door in het ontwerp veel glas te gebruiken met daarin grote schuifpuien is het mogelijk geworden om dit buitengevoel naar binnen te halen. Daarbij hebben we los van de tuinkamer een buitenkeuken gebouwd, waardoor er bij elk weertype genoten kan worden van de tuin onder het genot van een hapje en een drankje. De onderhoudsarme materialen die wij gebruikt hebben zijn voor het dak aluminium fels banen, zinken mastgoten en een stenen colorstone wandbekleding.

MFA De Schans in Een
Er zijn 8 afbeeldingen beschikbaar.
Naam MFA De Schans in Een
Omschrijving

De Schans is een multifunctionele accommodatie, waarin een basisschool, het dorpshuis, de jeugdsoos, een kinderdagverblijf en kleedkamers van de sportvereniging gevestigd zijn. Kernwoorden bij het tot stand brengen van het ontwerp waren compact, eigentijds en eigenwijs. Het gebouw lijkt te zijn opgetrokken uit verschillende losse volumes, maar door de gevel met één type materiaal te bekleden straalt het eenheid uit. Verschillen in hoogte-accenten, diverse breedtes van de houten lamellen en een terug liggende verdieping zorgen ervoor dat het gebouw een speelse uitstraling krijgt. De frisse kleuren en grote raampartijen dragen bij aan een prettige omgeving.

Verbouw kantoor A&E Trading
Er zijn 7 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Verbouw kantoor A&E Trading
Omschrijving

Het kantoor van A&E Trading gevestigd aan het Lorentzpark 13 te Leek is verbouwd met als doel meer openheid en transparantie te creëren op de werkvloer. Door het verwijderen van diverse muren is er één grote ruimte ontstaan. Hierdoor kunnen de medewerkers gemakkelijker contact met elkaar maken en wordt de onderlinge beleving verbeterd.

Ook op het gebied van klimaatbeheersing is er een enorme verbetering opgetreden. In de oude situatie was het inregelen van de juiste temperatuur op de diverse werkplekken erg moeilijk. Doordat er nu één ruimte is ontstaan is dat wel mogelijk.

Er is een nieuw plafond geplaatst en andere vloerbedekking gelegd. De deur die er nog is, is uitgevoerd in glas waardoor er een transparant geheel is ontstaan. De werkplekken zijn ingericht met in hoogte verstelbare bureaus en vaste opbergkasten. De gasten worden ontvangen bij de balie die centraal in de ruimte staat.

Door deze ingreep heeft A&E Trading een mooie ruimte gekregen waarin met veel plezier gewerkt kan worden.

Verbouw IJssalon Italia te Roden
Er zijn 13 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Verbouw IJssalon Italia te Roden
Omschrijving

De ijssalon heeft een complete facelift ondergaan aan de binnenkant, waarbij een leegstaande ruimte bij de ijssalon is aangekomen. Hierdoor is een mooi ruim restaurant ontstaat met diverse zitplaatsen en in het midden een openhaard partij met lounge banken. Door het gebruik van frisse kleuren en een trendy interieur is er een mooi geheel ontstaan. Voor de kinderen is er een aparte speelhoek gemaakt.

Kortom een mooi geheel waar u terecht kunt voor een ijsje, een koffie, een gebakje of diverse broodjes.

Verbouw kantoor Reathuys advocatuur
Er zijn 8 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Verbouw kantoor Reathuys advocatuur
Omschrijving

Het nieuwe kantoor van Reathuys advocatuur aan de Nieuweweg 30 te Roden is volledig verbouwd en voldoet weer aan alle hedendaagse eisen.

Alleen de bouwkundige constructie is grotendeels behouden gebleven na de sloopwerkzaamheden. Hierna zijn wij begonnen met de opbouw en is er gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen. De kozijnen zijn van aluminium, de gevelbekleding is van plato en het dakkapel is bekleed met zink. Verder zijn de wanden, vloeren en het dak geïsoleerd en is er een nieuwe indeling van de plattegrond gemaakt. Door veel gebruik te hebben gemaakt van glasopeningen en open ruimten is er een fijne werkomgeving gecreëerd.

Verbouw Rabobank Zuidhorn
Er zijn 3 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Verbouw Rabobank Zuidhorn
Omschrijving

De Rabobank vestiging in Zuidhorn is verhuisd, hiervoor is een leegstaande unit omgebouwd tot een Rabobank winkelconcept waar de nadruk wordt gelegd op virtueel bankieren. Naast het technische gebeuren gaat het hier over vertrouwen en gemak. Het ontwerp heeft transparantie als basis, hetgeen onder meer tot uiting komt in de volledig glazen spreekkamers. Veiligheid staat voorop: klanten en personeel zijn steeds in elkaars zicht. Aan het speciaal ontworpen meubel kunnen klanten zitten, staan of hangen en met hun eigen mobiele apparatuur- of via het internet ter plaatse- leren omgaan met digitaal bankieren.

Verbouw woning te Vries
Er zijn 11 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Verbouw woning te Vries
Omschrijving

De woning heeft een complete facelift ondergaan aan binnen- en buitenkant. Er is een stuk van tien vierkante meter bij de woning aangekomen, zodat er een mooie ruime woonkeuken ontstaat. Door het gebruik van veel glas in de achtergevel en de lichte kleuren in de woning en overkapping, behoudt de bestaande woonkamer genoeg licht. De veranda is opgebouwd uit duurzame producten zoals vlonderdelen van inlands eiken en een gevelbekleding van plato rabat. De veranda biedt de mogelijkheid om ook tijdens de koudere dagen toch te genieten van het buitenleven.

Aanbouw woning te Roden
Er zijn 12 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Aanbouw woning te Roden
Omschrijving

Aanbouw woning te Roden Deze aanbouw is een verlenging van de woonkamer. Het grote glasoppervlak in de gevel zorgt voor de benodigde lichtinval, maar ook voor een mooi uitzicht op de tuin. De lichtstraat in het dak ter plaatse van de oude buitengevel, geeft extra daglicht dieper de woonkamer in.

Aanbouw woning te Roden
Er zijn 6 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Aanbouw woning te Roden
Omschrijving

Een mooie aanbouw met een speelse lichtinval. Het ruimtelijke effect is enorm door het niet toepassen van een plafond. Door gebruik te maken van de juiste materialen past het geheel bij de bestaande woning. Er zijn intern een aantal aanpassingen gemaakt die er voor zorgen dat er een mooie overgang ontstaat tussen bestaand en nieuw.

 

Opgeleverd project

MFA De Schans in Een
Er zijn 8 afbeeldingen beschikbaar.
Naam MFA De Schans in Een
Naam MFA De Schans in Een