Renovatie - restauratie

Restauratie toegangshek begraafplaats Roden
Er zijn 4 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Restauratie toegangshek begraafplaats Roden
Omschrijving

In opdracht van de gemeente Noordenveld hebben wij het toegangshek van de begraafplaats in Roden mogen restaureren. Het geheel is op een nieuwe fundering komen te staan en de slechte delen van het hekwerk zijn vervangen, daarna is alles weer in de oorspronkelijke kleur geverfd.

Gevelrenovatie Griffeweg te Groningen
Er zijn 7 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Gevelrenovatie Griffeweg te Groningen
Omschrijving

In opdracht van een Vastgoed Maatschappij hebben wij een gevelrenovatie uitgevoerd voor de woningen aan de Griffeweg in Groningen. Het werk bestond uit het vervangen van de gevelbekleding met achterliggende constructie, het vervangen van het leuningwerk op de balkons en bij de entree, het vervangen van de bestaande raamdorpelstenen, het gehele schilderwerk en het reinigen van de kopgevel van het gebouw.
 
Door een verkeerde opbouw van de gevelconstructie was er op diverse plaatsen in de gevel houtrot ontstaan aan de constructie en aan het kozijnwerk. Wij hebben waarnodig diverse reparaties uitgevoerd, isolatie vervangen en de volledige gevel voorzien van een nieuwe uv-bestendige damp-open folie, een geventileerde en geïmpregneerde spijkerregel en is de oude gevelbekleding vervangen voor een rockpanel gevelbekleding.
 
Het leuningwerk is uitgevoerd in de houtsoort red cedar en er zijn holonite raamdorpels geplaatst.
 
Door deze renovatie is dit complex weer klaar voor de toekomst
 

Gevelrenovatie Rabobank
Er zijn 9 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Gevelrenovatie Rabobank
Omschrijving

Voor Rabobank Noordenveld West Groningen hebben wij een gevelrenovatie uitgevoerd bij het hoofdkantoor in Leek.

De reden hiervoor was dat de oude gevelpanelen door
de jaren heen fors verkleurd waren. Hierdoor leek het
alsof de gevel sterk vervuild was.

Alle gevelpanelen met houtnerfstructuur, tezamen met het aluminium ophangsysteem en de achterliggende isolatie zijn door ons verwijderd. Wij hebben nieuwe, hoogwaardige, isolatie, aangebracht, met daar overheen een uv-bestendige damp-open folie.

Door de toepassing van deze folie is het mogelijk dat de constructie blijft ademen naar buiten, maar dat er geen vocht van buiten naar binnen kan toetreden.

Hierna is het bestaande ophangsysteem herplaatst en zijn de nieuwe Trespa gevelpanelen bevestigd. Hierbij is veel aandacht besteed aan de detaillering voor wat betreft de ventilatiemogelijkheden, kozijnaansluitingen en de diverse afwerkingen.

Dit alles heeft geresulteerd in een mooi gevelaanzicht waar de Rabobank uitermate tevreden mee is.

Dakrenovatie 3 woningen
Er zijn 8 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Dakrenovatie 3 woningen
Omschrijving

Voor drie woningen op rij hebben wij een dakrenovatie uitgevoerd. Alle oude pannen inclusief panlatten zijn eerst verwijderd. Het dakhout is volledig schoon gemaakt en de rotte delen zijn vervangen. Wij hebben dakfolie over de bestaande tengels gespannen, zodat eventueel lekwater via de dakfolie wordt afgevoerd naar de dakgoot.     
 
Daarna zijn de nieuwe panlatten geplaatst en konden de nieuwe dakpannen gelegd worden. Bij één van de woningen zijn de oude dakramen vervangen door nieuwe en is er één komen te vervallen. De gezamelijke schoorsteen bleek erg slecht te zijn en in overleg hebben we besloten deze te verwijderen. Het kanaal bleek alleen voor natuurlijke ventilatie te zorgen en wij hebben een ventilatiepijp hiervoor teruggeplaatst. Door deze dakrenovatie is er een dak ontstaan dat weer jaren mee kan.

Havezate Mensinge te Roden
Er zijn 3 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Havezate Mensinge te Roden
Omschrijving

Museum Havezate Mensinge dateert van 1381 en is één van de weinige authentiek ingerichte havezaten in de provincie Drenthe. Een havezate is van oorsprong de woning van de eigenaar van een landgoed. Hier hebben wij diverse restauratiewerkzaamheden uitgevoerd aan de binnen- en buitenkant, onder andere nieuwe schoorsteenkappen geplaatst, het voegwerk hersteld en de plafonds binnen vervangen.

Molen Woldzigt te Roderwolde
Er zijn 4 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Molen Woldzigt te Roderwolde
Omschrijving

Molen Woldzigt is een olie- en korenmolen uit 1852. Er wordt nog steeds olie geslagen en graan gemalen. Door regelmatig onderhoud te plegen blijft de molen in een uitstekende conditie. Het vele houtwerk aan de dakkapellen, het stellingdek, de deuren en de goten is inmiddels vervangen of hersteld. De schoorstenen zijn geheel vernieuwd, het voegwerk aan de gevels is plaatselijk hersteld en er zijn nieuwe stenen ingeboet.

Catherinakerk te Roden
Er zijn 4 afbeeldingen beschikbaar.
Naam Catherinakerk te Roden
Omschrijving

Al in 1139 wordt melding gemaakt van een kerk in Roden en de daarop volgende jaren wordt de kerk uitgebreid. Er volgen door de jaren heen diverse restauratiewerkzaamheden aan interieur en exterieur. Wij hebben inmiddels een nieuwe balgenzolder geplaatst in de kerk en de kerktoren grondig gerestaureerd. Ook het pannendak en de glas in lood ramen zijn door ons gerestaureerd.

Opgeleverd project

MFA De Schans in Een
Er zijn 8 afbeeldingen beschikbaar.
Naam MFA De Schans in Een
Naam MFA De Schans in Een